Wat kan Earny allemaal?

Earny zit vol met handigheidjes die jou als ondernemer zeker van pas zullen komen. De belangrijkste functies zijn op deze pagina opgesomd.

Relaties bijhouden

De relaties zijn je basis. Zowel in de dagelijkse praktijk als in Earny. Je kunt eenvoudig alle gegevens van je klanten en leveranciers bijhouden. Ook worden alle inkomende en uitgaande facturen aan je relaties gekoppeld. Zo heb je van elke relatie een duidelijk overzicht.

Facturen maken en versturen

De kern van Earny is natuurlijk het maken en versturen van facturen. Als we dat niet ongelofelijk eenvoudig hadden gemaakt, zouden we geen Earny heten. Alles is er op gericht om dit een klusje van niks te maken. Met een paar klikken heb je een factuur gemaakt. Vervolgens verstuur je de factuur met twee muisklikken naar je klant. Dit kan per e-mail of gewoon met de post.

Inkomende facturen

Met Earny kun je ook eenvoudig alle binnenkomende facturen registreren. Zo heb je een duidelijk overzicht van al je kosten. Ook houdt Earny voor je bij welke facturen je al wel en welke je nog niet hebt betaald.

Controle over je zaak

Als ondernemer is het soms lastig om een direct overzicht te hebben van je financiële situatie. Met Earny hoef je hiervoor niets te doen. Even inloggen en je hebt een direct overzicht over je bedrijf.

Eenvoudig omzetbelasting aangeven

Omdat alle informatie voor een juiste omzetbelasting binnen Earny aanwezig is, maakt Earny een voorstel voor hoe je de omzetbelasting kunt aangeven. Of je nou per maand, kwartaal of per jaar een aangifte moet doen, Earny regelt het voor je.

Goed voorbereid voor de boekhouder

Earny is een factureringsprogramma en geen boekhoudingsprogramma. Earny maakt de aangifte voor de Belastingdienst daarom een stuk makkelijker, maar doet het niet automatisch. Earny levert duidelijke overzichten waarmee je zelf, je boekhouder of je accountant eenvoudig je boekhouding gereed kan maken voor de jaarafronding. Earny levert daarvoor alle omzet- en uitgavegegevens, je boekhouder voegt daar bijvoorbeeld de afschrijvingen en loonadministratie aan toe en de jaarrekening is compleet.

Resultaten

Omdat je op elk moment wilt kunnen zien hoe je bedrijf loopt, toont Earny uitgebreide resultaten van je bedrijf. Van alle jaren kun je per maand en per rubriek jouw omzet, kosten en winst zien. Ook laat Earny je hiervan grafieken zien zodat je echt in één oogopslag weet hoe je bedrijf het doet.

Standaard producten

Veel bedrijven leveren regelmatig dezelfde producten. Met Earny hoef je die producten maar één keer in te voeren. Vervolgens herkent Earny bij de eerste paar letters die je op een factuur zet, welk product je bedoelt en vult alle velden voor je in. Zo maakt Earny factureren weer leuk!

Onbeperkt aantal gebruikers

Bij Earny houden we er niet van als je voor simpele zaken extra moet betalen, zoals bijvoorbeeld voor extra gebruikers. Daarom kun je binnen Earny zo veel gebruikers aanmaken als jij nodig hebt. Geef al je collega's een eigen account en iedereen heeft inzicht in het bedrijf.

Topbeveiliging

De gegevens die je in Earny bewaart zijn voor jou enorm belangrijk. Daarom is het onze taak om die gegevens zo goed mogelijk te beveiligen. De verbinding tussen je computer en Earny is altijd beveiligd met een versleutelde tunnel. Daardoor is het voor anderen niet mogelijk om te zien wat jij op Earny ziet, zelfs niet via een onbeveiligd draadloos netwerk. Verder heb je natuurlijk alleen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot jouw account.

Backups

Ook de backups nemen we zeer serieus. Alle gegevens van je Earny account worden elk uur(!) op twee verschillende, beveiligde locaties in Nederland gebackupt. Zo maakt het niet uit wat er gebeurd, wij hebben altijd een backup van je gegevens.

API koppelingen

Earny is middels een RESTful JSON API te koppelen met je eigen systemen. Hiervoor is documentatie en voorbeeldcode beschikbaar. Met de API is het mogelijk om alle functies van Earny te gebruiken, zoals het aanmaken van relaties, facturen, producten etcetera. Neem contact op voor meer informatie.

Actief debiteurenbeleid

Iedere ondernemer kent het: niet alle klanten betalen op tijd en ook niet iedereen betaalt het juiste bedrag. De administratie daarvan kost de ondernemer soms nog de meeste tijd. Met Earny is die administratie een eitje. Je hebt altijd een goed overzicht van de uitstaande facturen en het uitstaande bedrag. En het versturen van een betaalherinnering is een fluitje van een cent. Ook houdt Earny de betaalkwaliteit van je relaties in de gaten.

Altijd je administratie bij de hand

Altijd en overal inzage in je administratie, standaard bij Earny. Overal ter wereld kun je inloggen op Earny. Een computer of telefoon met internet is alles dat je nodig hebt. Op de zaak, thuis, bij de klant of op vakantie: je hebt altijd je boekhouding in de buurt zonder dat je hem mee hoeft te nemen. En dat natuurlijk via een veilige verbinding!

Rubriceer je kosten en omzet

Binnen Earny kun je zelf rubrieken aanmaken en gebruiken om je omzet en je kosten inzichtelijker te maken. Zowel bij inkomende als bij uitgaande facturen kun je per factuurregel kiezen onder welke rubriek het hoort. In je statistieken en je exports worden de kosten en je omzet ook weer per rubriek getoond. Zo heb je het hele jaar door een nog beter inzicht in je bedrijf en is het maken van de jaarrekening nog makkelijker.

Betalingen registreren

Na het factureren is het natuurlijk belangrijk om te weten of de facturen ook betaald worden. Daarom kun je met Earny eenvoudig bijhouden welke facturen (deels) betaald zijn.

Exportmogelijkheden

Alle gegevens die in Earny zitten kun je op elk gewenst moment exporteren naar Excel en CSV. Zo kun je makkelijk overzichten van alle facturen naar je boekhouder sturen, of adresstickers voor al je relaties maken. Ook kun je deze gegevens gebruiken voor het importeren van je facturen in een boekhoudprogramma.

Creditfacturen en facturen dupliceren

Elke factuur is met één druk op de knop te crediteren of te dupliceren. Zo hoef je niet de hele factuur zelf opnieuw te maken, maar doet Earny dat voor je.

Periodieke facturen

Met periodieke facturen kun je in een vast ritme facturen naar je klanten sturen. Ideaal voor abonnementsdiensten. Je kunt per relatie opgeven welke producten gefactureerd moeten worden en of dat per maand, kwartaal of per jaar moet gebeuren. Earny zorgt er vervolgens voor dat deze facturen automatisch worden aangemaakt. Periodieke facturen worden automatisch bij openstaande facturen geplaatst, zodat facturen worden samengevoegd en je ze bijvoorbeeld één keer per maand kunt versturen.

Verzenden per post door Earny

De makkelijkste manier van het verzenden van facturen is via e-mail. Maar sommige klanten willen facturen nu eenmaal nog per post blijven ontvangen. Daarom heeft Earny het verzenden per post net zo gemakkelijk gemaakt als het verzenden per mail. Met twee muisklikken is de factuur namelijk per post verzonden, door Earny. Dus geen gedoe meer met de printer, enveloppen en postzegels zoeken en langs een brievenbus. Het door Earny laten verzenden van je factuur of herinnering kost slechts € 1,50. Uiteraard kun je ook zelf de factuur downloaden, uitprinten en op de bus doen.

Op elk moment gratis je abonnement aanpassen

We houden van duidelijkheid en simpelheid. Daarom kun je op elk gewenst moment je abonnement veranderen. Omhoog of omlaag en zo vaak je wilt. Verwacht je een rustige maand? Dan verlaag je heel eenvoudig je abonnement. Zit je aan de limiet? Met één klik vergroot je jouw abonnement weer. Altijd wanneer het jou uitkomt.

Meerdere betalingsmethoden

Niet alle facturen worden op dezelfde manier betaald. Daarom kun je zelf meerdere betalingsmethoden opgeven en per factuur kiezen op welke die manier moet worden betaald. Bijvoorbeeld een aparte betalingsmethode voor het "overboeken binnen 14 dagen op je Rabobank rekening", "overboeken binnen 30 dagen op je ABN AMRO rekening", en bijvoorbeeld voor "contant voldaan". Zo kun je per factuur de optie kiezen die het beste past. Ook kun je per relatie een andere betalingsmethode als standaard instellen.

Komen en gaan wanneer je wilt

Earny houdt niet van contracten of opzegtermijnen. Daarom kun je bij Earny komen wanneer je wilt, maar ook weer gaan wanneer je wilt. Bij Earny kun je op elk moment je abonnement opzeggen. Maar natuurlijk hopen we dat je bij ons blijft.